EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
Επιμελητηριο Αιτωλοακαρνανίας

Νέα ψηφιακή διαδικασία απόδοσης ΑΦΜ και Κλειδάριθμου από την ΑΑΔΕ.

Στη λειτουργία δύο νέων ψηφιακών εφαρμογών που αναβαθμίζουν την εξυπηρέτηση και διευκολύνουν τον πολίτη προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023:
• Εφαρμογή “ΑΦΜ και Κλειδάριθμος”, για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και Κλειδαρίθμου σε φυσικά πρόσωπα.
• Εφαρμογή “Κλειδάριθμος”, για έκδοση Κλειδαρίθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν / επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.


Με τις δύο νέες αυτές ψηφιακές διαδικασίες και με σκοπό την ομοιόμορφη τήρηση των στοιχείων μητρώου, την αποφυγή λαθών κατά την καταχώρηση των στοιχείων και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών από οποιαδήποτε υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι αιτήσεις απόδοσης ΑΦΜ, με ταυτόχρονη έκδοση Κλειδαρίθμου, για φυσικά πρόσωπα, θα υποβάλλονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά, μέσω υποβολής του σχετικού αιτήματος στην εφαρμογή “ΑΦΜ και Κλειδάριθμος” της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Έτσι, έντυπες αιτήσεις που θα υποβάλλονται απευθείας στη ΔΟΥ ή αιτήσεις μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» δεν θα εξυπηρετούνται εφεξής.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο εξής τηλέφωνο: 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ήτοι από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:30 έως τις 17:00.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου εδώ.

Προηγούμενο Το ΔΤ του ΕΒΕΘ “Διαδικτυακή εκδήλωση στις 13 Δεκεμβρίου για τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ισπανία”.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter